A szolgáltatások árai:

  • Kerékpározás 1 000 Ft./óra.

A 120 méteres kerékpár KRESZ pályát nagycsoportos óvodás, első-második osztályos gyermekeknek ajánljuk, a mozgáskoordináció, a kezesség, a térbeli tájékozódás, a figyelem megosztás, a memória fejlesztéséhez, amely alapképessége az írás, olvasás elsajátításának.

A gyermekek számára kis füzetet készítettünk, Közlekedj okosan! - címmel. Ebben külön oldalakon pontozással értékeljük a gyermekek teljesítményét.

Okosan közlekedtél! - oldalon piros pontot lehet szerezni. Ezzel a KRESZ pályán elhelyezett táblák, elektromos jelzések értelmezését és az ahhoz igazodó cselekvést értékeljük.

Ki tudjuk szűrni a figyelem, az emlékezet, a felfogó képesség zavarait és ezek célirányos fejlesztését igyekszünk megoldani. (Attól függően, hogy a család mennyire tartja ezt fontosnak és áldoz a gyermeke fejlesztésére – javasolt legalább 5-10 óra, de ezt egyénileg is meg tudjuk határozni, szülői kérésre.)

A Másokra is vigyáztál! – értékelő lapon a szolidaritás érzés fejlesztésére törekszünk. Itt piros szívet ragasztunk be. Ezzel is érzékeltetjük a másokra figyelés fontosságát, amely meglapozza azt, hogy felnőtt korában tartózkodjon a cserbenhagyásos esetektől a közlekedésben.

A Vigyáztál magadra! - értékelés a kerékpározás kulcskérdése, a balesetek megelőzése a cél. Mivel 15 főre vásároltunk kerékpárt, sisakot, térd, könyökvédőt a 120 méteres pályán több gyermek összehangolt cselekvése szükséges.

Egyénileg figyeljük a mozgásukat, ha bizonytalanul egyensúlyoznak a kerékpáron, akkor azonnal felrakjuk a pótkeret, mivel legfontosabb célnak a gyermekek testi épségének a védelmét tekintjük.

Aki tud magára is vigyázni az zöld pontot kap, aminek az üzenete, hogy neki bátrabban szabad kerékpározni. Ezzel a gyermekek motivációs készségét fejlesztjük, egyben a bátorságát, a gyorsaságát is.

A kerékpár pályán egy időben 15 főt tudunk fogadni. A gyermekek saját kerékpárjukat is használhatják. A 6 év alattiak számára 3 db. kisméretű kerékpárral rendelkezünk.

A Közlekedj okosan! - évtizedekig volt a Közlekedési Minisztérium szlogenje, a Bence közlekedik című, animációs filmmel együtt. Ezen a nyomdokon haladva állítottuk össze szakmai programunkat.

Kiegészítettük a gyermek személyiségének sokoldalú, összehangolt fejlesztésével: értelem, érzelem, akarati élet, motivációk.

A kerékpározás, mint sport tevékenység közösségépítő hatását is szeretnénk kiaknázni, amikor az ügyesebb gyermekek bemutatóját megszervezzük a családok meghívásával, közös főzéssel kiegészítve.

A kerékpározást a fenti fejlesztőprogrammal, a szülők tájékoztatásával egészítjük ki.

 

  1. Mini-golf és mini-futball pályán játszás 1 000 Ft./fő/óra

A fejlesztőközpontban 80 nm.-es, fedett golf pálya kialakítására került sor. Egyszerre 6 gyermek játszhat. A 6 személyes golf pályából három mini-futball pályává alakítható.

Minden gyermek egyéni tempójában játszik, de figyeli a többieket, ez önmagában is motiváló hatású.

A játék kiválóan alkalmas a veszteségek, a sikerek kulturált kezelésének megtanítására, a vállalkozó szellem, az önállóság, a döntési képesség fejlesztésére.

Versenysport, ezért igyekszünk a tehetséges gyermekeket a másokkal történő megmérettetésre is felkészíteni.

A játék hatása a gyermekre: szem-kéz koordináció, mozgásügyesség, gyors, lassú mozdulatok vezérlésének elsajátítása, együttműködési képesség fejlesztése. 

Tervezzük életkoronként, családonként szervezni a programot, közös főzéssel kiegészítve kiváló alkalom a társas készség fejlesztéséhez.

Családok együtt játszása esetén jelentős (ár) kedvezményeket adunk.

Javasolt legalább 10 alkalom igénybe vétele a tehetségek kiválasztásához, a versenysportra felkészítéshez.

 

  1. Ayres terápia

Az Ayres terápia megkezdése előtt a pszichológus elkészíti a gyermek állapot felmérését, amennyiben erre a szülő igényt tart, ennek az ára 5 ezer Ft./fő.

A fejlesztő foglalkozások ára óránként 2 ezer Ft/fő.

A fejlesztéseket gyermekpszichológus végzi, a gyermek fejlettségi szintjéhez igazodva. Megtanítja a szülőket arra, hogy otthon, családi környezetben milyen fejlesztéseket végezhetnek.

Kinek javasoljuk az Ayres terápia igénybe vételét? 

Ha a szülő, a szakember észreveszi a gyermek fejlődésében, viselkedésében a másságot, ha túl sokat mozog, vagy túlzottan gátolt, vagy összerendezetlen a mozgása, ha gyakran elesik, ha nem megfelelő a térbeli tájékozódása, ha értelmi, érzelmi, akarati területen az átlagtól eltérést mutat.    

  1. Gyermekfelügyelet a szülők elfoglaltsága miatt, 600 Ft./óra, plusz étkezési költség.

- fél nap, 8-12.óráig,

- egész nap, 8-16.30.-ig,

- egész nap, 7-20 óráig,

- éjszaka, este 6-tól reggel 8 óráig.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Kinek javasoljuk az éjszakai gyermekfelügyelet igénybe vételét?

  • anyuka kórházba kerül nincs, aki felügyelje a gyermeket,
  • a szülők szabadidős programja miatt a gyermek egyedül maradna otthon.
  • a családi rendezvények elhúzódnak, és biztonságban akarják tudni gyermekeiket.
  1. Sport tábor, 4 ezer Ft./nap, étkezéssel együtt.

5, 10, 15 napos, vegyes életkorú, kerékpározás, golfozás, sakk-játék, egyéb mozgásos programokat biztosít. Figyelembe veszi a gyermek fejlettségét és érdeklődését.

Debrecen, 2019.07.12.                                      Összeállította: Szemán Józsefné dr. pszichológus